R E C E P T | V A N | D E | M A A N D
Hartige taart met filodeeg plusteken spinazie
Ingrediënten voordat 2 á 3 personen
– 450 gram verse spinazie
– 6 á 8 vellen filodeeg
– 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 4 eieren
– 100 ml Griekse yoghurt
– 1 teentje look
– Peper plusteken zoutig
– Pijnboompitjes
Verwarm den oven voordat op 180 graden plusteken vettig eentje springvorm te met watten olijfolie of kokosolie. Laat ie filodeeg smelten te den verpakking.
Hiel den look klein plusteken kattenbak dit kort te watten olijfolie. Voeg vervolgens den spinazie ietsje tijdens ietsje toe totdat ie helemaal geslonken is. Breng op smaakwaarneming met peper plusteken zoutig.
Gestoffeerd den springvorm met den vellen filodeeg. Leg hierbij voorafgaand 1 vel op den bodem plusteken gestoffeerd hierna den zijkanten. Ie deeg mogen zowel overheen den zijkanten heen komen.
Meng den eieren, yoghurt plusteken kaas voort elkander. Laat den spinazie inderdaad uitlekken plusteken voeg toe aan ie mengsel.
Giet alles te den springvorm plusteken garneer met den pijnboompitten. Zet voordat 25 – 30 minuten te den oven.

