Connect with us

Gym Fitness Receptenboek

– Recept: Pasen 2022 – Gym Fitness

Published

on


R E C E P T | V A N | D E | M A A N D

PASEN

Zoek jou nog watten inspiratie voordat op tafel tijdens Pasen? Den afgelopen jaren hebben wij nu diverse lekkere Paasrecepten met jullie verdeeld. Jouw vindt zij terug ter onzerzijds Receptenalbum op den webstek, Facebook plus op Instagram.

Wist jou dat er tijdelijk weids 100 recepten ter ie album staan? Voldoende ideeën dus 😃

Jouw kunt zowel nog ene last minute bestelling plekken ter Yaël’s Bakery 😉👩‍🍳

 





Source link

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gym Fitness Receptenboek

– Recept: Hartige taart met filodeeg en spinazie

Published

on

By


R E C E P T | V A N | D E | M A A N D

 

Hartige taart met filodeeg plusteken spinazie

 

Ingrediënten voordat 2 á 3 personen

 

– 450 gram verse spinazie

– 6 á 8 vellen filodeeg

– 150 gram geraspte Parmezaanse kaas

– 4 eieren

– 100 ml Griekse yoghurt

– 1 teentje look

– Peper plusteken zoutig

– Pijnboompitjes

 

Verwarm den oven voordat op 180 graden plusteken vettig eentje springvorm te met watten olijfolie of kokosolie. Laat ie filodeeg smelten te den verpakking.

Hiel den look klein plusteken kattenbak dit kort te watten olijfolie. Voeg vervolgens den spinazie ietsje tijdens ietsje toe totdat ie helemaal geslonken is. Breng op smaakwaarneming met peper plusteken zoutig.

 

Gestoffeerd den springvorm met den vellen filodeeg. Leg hierbij voorafgaand 1 vel op den bodem plusteken gestoffeerd hierna den zijkanten. Ie deeg mogen zowel overheen den zijkanten heen komen.

 

Meng den eieren, yoghurt plusteken kaas voort elkander. Laat den spinazie inderdaad uitlekken plusteken voeg toe aan ie mengsel.

 

Giet alles te den springvorm plusteken garneer met den pijnboompitten. Zet voordat 25 – 30 minuten te den oven.

 

Eet smakelijk! 😊

 





Source link

Continue Reading

Gym Fitness Receptenboek

– Recept: Kerstmenu 2021 – Gym Fitness

Published

on

By


R E C E P T | V A N | D E | M A A N D

 

Het is weer tijd voor ons kerstmenu! Wie weet zit er iets lekkers voor je tussen dit jaar!

 

1. Voorgerecht – Truffelsoep, 6 kleine kommen

 

Ingrediënten:

– 650 gr gemixte champignons

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– 2 bio groente bouillonblokjes

– 1 potje truffel tapenade

– 2 eetlepels mascarpone

– Verse tijm

– 1300 ml water

 

Maak de champignons schoon en snipper de ui en knoflook. Hou 200 gram champignons apart. Doe wat olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten aan.

 

Doe vervolgens de 450 gram champignons er bij en bak 5 minuten. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook 10 minuten.

Bak de overige champignons in wat olie in een koekenpan en breng op smaak met tijm, peper en zout. Pureer de soep en voeg 2 eetlepels mascarpone toe. Roer goed door. Vervolgens voeg je 1 a 2eetlepels truffel tapenade toe naar smaak.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gebakken champignons 😊

 

2. Hoofdgerecht – Ster knoedels met verse spinazie, 2 a 3 personen

 

Ingrediënten:

– 400 gram verse spinazie

– 250 gram ricotta

– 2 teentjes knoflook uitgeperst

– 60 gram paneermeel

– 2 eieren

– 125 ml plantaardige melk

– 5 el tarwe of speltmeel

– 100 gram Parmezaanse kaas

– 2 tl nootmuskaat

– 250 ml plantaardige kookroom

– 30 gram pijnboompitten

 

Doe wat olie in een koekenpan en fruit hierin de uitgeperste knoflook 2 minuutjes aan. Voeg de verse spinazie toe en bak deze tot dat alles geslonken is. Doe de spinazie vervolgens in een zeef of vergiet en pers het vocht eruit. Hierna doe je de spinazie terug in de pan, met een deksel erop.

 

Meng de eieren, paneermeel, melk en meel in een grote kom. Voeg de nootmuskaat helft van de spinazie en helft van de Parmezaanse kaas en de ricotta toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

 

Vorm balletjes van het mengsel. Als het mengsel te plakkerig is, voeg je wat meer meel toe. Druk de balletjes plat en gebruik een stervormig uitsteekvormpje om sterretjes te maken. Je kunt natuurlijk ook sterren snijden als je geen vormpje hebt. Kook de sterren vervolgens per 3 in het hete water voor ongeveer 3 a 4 minuten. Als ze gaar zijn komen ze vanzelf boven drijven. Doe de kookroom in een pannetje en voeg de rest van de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

 

Verdeel de overgebleven spinazie op de borden, leg hier wat sterren op. Schenk er wat saus overheen en garneer met pijnboompitjes 😊

 

3. Nagerecht – Black Bean Christmas Brownies

 

Heerlijke verantwoorde Black Bean Christmas Brownies uit Yaëls Bakery! Lekker met een bolletje ijs en wat vers fruit!

 

Te bestellen bij de receptie of via:

Instagram: @yaels_bakery_

 

Alvast fijne dagen allemaal!

 

 





Source link

Continue Reading

Gym Fitness Receptenboek

– Recept: Traybake – Gym Fitness

Published

on

By


Januari

Traybake – Gegrilde groente uit de oven

3 á 4 personen

  • 4 zoete aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 gele/oranje paprika
  • 2 sjalotjes
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 100 gram verse spinazie
  • 4 eieren
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • nog verse kruiden naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappels in partjes of stukken. Doe ze in een grote kom en voeg een halve eetlepel olijfolie toe, samen met het gerookte paprikapoeder, gemalen korianderzaad en peper en zout. Schep goed om.

Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappels over de bakplaat. Zet 20 minuten in de oven. Snijd intussen de paprika in stukken en de sjalotjes in partjes. Snijd de tomaten doormidden. Na 20 minuten voeg je de paprika, sjalotjes en tomaat toe aan de aardappel. Schep goed om en rooster nog 15 minuten. Hierna voeg je de verse spinazie toe. Verdeel het goed en maak dan 4 kuiltjes. Breek een ei in elk kuiltje en zet nog 5 minuten in de oven (of iets langer tot de eieren gaar zijn).

Garneer met verse kruiden naar wens.

Eet smakelijk!





Source link

Continue Reading
Advertisement

Trending