Logo Afvallen zonder Sportschool
Buikvet verbranden oefeningen thuis

Effectieve manieren om buikvet te verbranden zonder dat je naar de sportschool hoeft te gaan? Er zijn genoeg oefeningen die je thuis kunt doen om dat hardnekkige buikvet aan te pakken. Ontdek hoe je jouw buikvet kunt verminderen met behulp van deze tips en oefeningen.

5 goede buikvet verbranden oefeningen voor thuis

 1. Crunches
  Crunches zijn een klassieke buikspieroefening die je gemakkelijk thuis kunt doen. Begin liggend op je rug met je knieën gebogen en je handen achter je hoofd. Til je schouders en bovenrug van de grond terwijl je je buikspieren aanspant. Houd even vast en laat dan weer langzaam zakken. Herhaal dit voor 3 sets van 10-15 herhalingen.
 2. Planken
  Planken zijn een geweldige manier om je hele kern te versterken, inclusief je buikspieren. Begin in een push-up positie met je handen direct onder je schouders en je benen gestrekt achter je. Span je buikspieren aan en houd deze positie zo lang mogelijk vast. Probeer te beginnen met 30 seconden en werk geleidelijk aan naar 1-2 minuten.
 3. Mountain climbers
  Mountain climbers zijn een geweldige oefening om je hartslag te verhogen en tegelijkertijd je buikspieren aan te pakken. Begin in een plankpositie en breng je knieën afwisselend naar je borst terwijl je je buikspieren aanspant. Doe dit zo snel als je kunt gedurende 30-60 seconden en herhaal dit voor 3 sets.
 4. Russian twists
  Russian twists zijn een geweldige manier om je obliques te trainen, de spieren aan de zijkant van je buik. Begin zittend met gebogen knieën en je voeten plat op de grond. Houd een gewicht of een fles water vast en draai je romp naar links en rechts terwijl je je buikspieren aanspant. Doe dit voor 3 sets van 10-15 herhalingen.
 5. Bicycle crunches
  Bicycle crunches zijn een andere geweldige oefening voor je obliques en buikspieren. Begin liggend op je rug met je handen achter je hoofd en je knieën gebogen. Breng afwisselend je elleboog naar je tegenovergestelde knie terwijl je je andere been gestrekt houdt. Doe dit voor 3 sets van 10-15 herhalingen.

Aan de slag om buikvet te verbranden

Met deze oefeningen kun je aan de slag gaan om dat vervelende buikvet te verbranden. Vergeet niet dat het belangrijk is om naast het doen van deze oefeningen ook een gezonde en gebalanceerde voeding te hebben.